AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA

WEB SİTE KULLANICISI KİŞİ AYDINLATMA METNİ

Sayın Website Kullanıcısı,

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilimsel Araştirma Projeleri Koordinasyon Birimi (AKÜ BAPK) veri sorumlusu olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) uyarınca, işbu aydınlatma metni ile kişisel verilerin toplanma yöntemi, işleme amaçları, üçüncü kişilere aktarılma halleri ve ilgili kişinin hakları konusunda bilgilendirme yapmaktadır.

AKÜ BAPK, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve tabi olunan sair mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek maksadıyla kişisel verileri işlemektedir.

Kişisel verilerinizin işlenme amacı; bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, kullanıcı deneyiminin arttırılması, veri sorumlusu operasyonlarının güvenliğinin temini ve yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verilmesidir.

AKÜ BAPK, işbu Aydınlatma   Metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda Kanunun 8.   Maddesine uygun olarak, gerekli bütün önlemleri almak kaydıyla kişisel verileri; hukuk danışmanları, mali danışmanlar ve vergi danışmanları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi ilgili kişinin kişisel verilerini talep etmeye yetkili kurum veya kuruluşlar ve bunların belirlediği kişiler ile paylaşabilir. AKÜ, Kanuna uygun olarak işlediği Web Sitesi Kullanıcısı kişisel verilerini yurt dışına aktarmamaktadır.

AKÜ  tarafından   kişisel   verileri   işlenen   İlgili   Kişi,   Kanun’un   11.  Maddesinde   sayılan   aşağıdaki

haklarını kullanabilir:

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin   işlenme   amacını   ve  bunların   amacına   uygun   kullanılıp    kullanılmadığını

öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kanun’un 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok

edilmesini isteme,

• (d) ve  (e)  bentleri   uyarınca   yapılan   işlemlerin,    kişisel   verilerin   aktarıldığı    üçüncü  kişilere

bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin

kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin   kanuna  aykırı   olarak  işlenmesi   sebebiyle   zarara  uğraması   hâlinde   zararın

giderilmesini talep etme.

İlgili Kişi ‘Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’ uyarınca taleplerini, yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da elektronik posta adresi kullanılmak suretiyle iletebilecektir. Bunun için, Ad-Soyad, İmza, T.C. Kimlik Numarası, yerleşim yeri veya işyeri adresi, varsa elektronik posta adresi, telefon veya faks numarası ile birlikte, kullanılmak istenen hakka yönelik açıklamaları içeren dilekçe ile Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, Gazlıgöl Yolu, 03200 AFYONKARAHİSAR adresine başvuru yapılabilir. Ayrıca bapk@aku.edu.tr e-posta adresi veya 444 03 03 telefon numarası üzerinden bilgi alınabilir.

İlgili kişinin başvurusuna müteakip AKÜ BAPK 30 günlük yasal süre içinde ilgili kişinin başvurusunu ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. İlgili kişinin taleplerinin yerine getirilmesi için ayrıca maliyet hesaplanmasını gerektiren hallerde AKÜ BAPK’nın; CD, flash bellek, gibi kayıt ortamlarında cevap verilmesi halinde söz konusu kayıt ortamının maliyeti tutarında ücret ilgili kişiden talep etme hakkı saklıdır.

AKÜ BAPK; Kanunda meydana gelebilecek değişiklikler ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenebilecek yeni yöntem veya yönetmelikler sebebiyle, bu aydınlatma bildiriminde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

AKÜ BAPK tarafından işlenen kişisel veriler, işbu Aydınlatma Metni ile belirtilen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydıyla gerekli tüm bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenebilecek; yasal saklama süresince veya işleme amacının gerekli kıldığı süre boyunca saklanacak ve işleme amacının gerekli kıldığı sürenin sonunda anonimleştirilerek AKÜ tarafından kullanılmaya devam edilecek yahut Kanun ve ilgili mevzuata uygun olarak ilgili prosedür gereği imha edilecektir.

AKÜ BAPK, Kanun gereğince   ilgili   kişinin   kişisel   verilerini   hukuka   ve  dürüstlük   kuralına   uygun olarak doğru ve gerektiğinde güncel olarak, belirli, açık ve meşru amaçlar doğrultusunda, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak, ilgili mevzuatta öngörülen süre kadar veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar işlenmesine özellikle dikkat etmekte ve bu amaçla gerekli tedbirleri almaktadır.

03 Ekim 2023, Salı 141 kez görüntülendi