AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU KAPSAMINDA

WEB SİTE GİZLİLİK POLİTİKASI

Afyon Kocatepe Üniversitesi (“AKÜ“), Bilimsel Araştirma Projeleri Koordinasyon Birimi (“BAPK”); 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun“) uyarınca veri sorumlusu olarak, işbu Gizlilik Politikasıyla kişisel verilerin işlenmesi ve ilgili kişinin hakları konusunda bilgilendirmektedir.

Kişisel Veri Nedir?

Kişisel veri, gerçek kişiye ait olan ve onu tanımlanabilir kılan her türlü bilgidir. Bireyin şahsi, mesleki ve ailevi özelliklerini gösteren, o bireyi diğer bireylerden ayırmaya ve niteliklerini ortaya koymaya elverişli her türlü bilgi kişisel veri sayılır.

Kişisel Verilerin İşlenmesi Ne Anlama Gelir?

Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası

olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla ilk defa elde edilmesiyle başlayan bir süreç ve devamındaki her türlü işleme, veri işleme olarak tanımlanır. Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi, saklanması, aktarılması gibi faaliyetler işleme sayılır.

Veri Sorumlusu Kimdir?

Veri sorumlusu, kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder. İşbu websiteyi ziyaretiniz kapsamında Üniversitemiz veri sorumlusudur.

İlgili Kişinin İşlenen Kişisel Verileri Nelerdir?

Kişisel Verileri Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

• Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi
  • Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi
  • İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini
  • Web Sitesi Ziyaretçisi Kayıtlarının Oluşturulması ve Takibi
  • Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi
  • Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi
  • Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Verilerin Aktarılma Durumu

Yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda KVKK’nın 8. maddesine uygun olarak, gerekli bütün önlemleri almak kaydıyla kişisel verilerinizi, anlaşmalı tüzel ve gerçek kişiler, hukuk danışmanları, mali danışmanlar ve vergi danışmanlarımız ile paylaşabiliriz. Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi kişisel verileri talep etmeye yetkili kuruluşlar ve bunlar tarafından yetkilendirilmiş kişilere hukuki gereklilik halinde aktarım yapılabilmektedir. AKÜ BAPK, kişisel verilerinizi yurtdışına aktarmamaktadır.

İlgili Kişinin Hakları Nelerdir?

AKÜ BAPK         tarafından        kişisel  verileri işlenen İlgili     Kişi,     KVKK’nın 11.            Maddesinde sayılan       aşağıdaki haklarını kullanabilir:

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin   işlenme  amacını   ve  bunların  amacına  uygun  kullanılıp   kullanılmadığını

öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVK Kanunu 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok

edilmesini isteme,

• (d) ve  (e)  bentleri  uyarınca  yapılan  işlemlerin,  kişisel  verilerin  aktarıldığı  üçüncü  kişilere

bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin

kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın

giderilmesini talep etme.

AKÜ BAPK; Kanun’da meydana gelebilecek değişiklikler ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenebilecek yeni yöntem veya yönetmelikler sebebiyle, Gizlilik Politikasında değişiklik yapabilir.

03 Ekim 2023, Salı 139 kez görüntülendi