AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON (BAPK) BİRİMİ

2024 YILI LİSANSÜSTÜ TEZ PROJELERİ

BAŞVURU İLANI

Proje başvurusu, sürdürülmesi ve sonuçlandırılması süreçlerinin sağlıklı olarak yürütülebilmesi için aşağıdaki hususlar ile bap.aku.edu.tr/mevzuat sayfasında bulunan “Uygulama İlkeleri” geçerli olup proje yürütücüleri tarafından incelenmesi önem arz etmektedir.

(A) BAŞVURU ESASLARI

1) Lisansüstü tez projeleri, tamamlandığında sonuçları ile alanında bilime katkı yapması, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması beklenen bilimsel içerikli projelerdir. Proje önerisi özgün, proje yürütücüsünün uzmanlık alanına uygun, daha önce BAPK Birimi ya da diğer kurumlar tarafından desteklenmemiş yeni bir araştırma projesi olmalıdır.

2) Her yürütücüye 2024 yılında en fazla iki adet lisansüstü tez projesi desteği verilir.

3) Tez projelerinde proje yürütücüsü tez danışmanıdır. Tez öğrencisi ise yardımcı araştırmacı olarak yer alır. Tez ve tez projesi aynı ekip tarafından yürütülür.

4) Proje önerisinin alanına uygun etik kurul kararı gerektiren proje başvurularında etik kurul onay belgesinin alınmış olması gerekir. Etik kurul başvuru belgesi kabul edilmez.

5) 2024 yılında kabul edilen lisansüstü tez projelerinde, proje konusu ile ilgili bilimsel veya sanatsal en az bir çıktının (makale, bildiri, kitap, sergi, konser, patent vb.) proje sonuç raporunun kabul tarihinden itibaren azami 2 yıl içerisinde otomasyon sistemine yüklenmesi zorunludur.

Sanat ve tasarım alanındaki tüm projeler için; performansa dayalı ses veya görüntü kaydı; bilimsel yayınla veya kamu veya özel hukuk tüzel kişileri bünyesinde belgelenmiş ve uygulanmış bina, çevre, eser, mekân veya obje tasarımı; Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiş her türlü proje çıktısı veya sergi düzenlenmiş olmasına yönelik olup, ilgili proje türü için öngörülen yayın sayısına eşit sayıdaki faaliyet de proje çıktısı olarak kabul edilir. Proje yürütücüleri tarafından ilgili faaliyetin kapsamı ve niteliğini değerlendirmeye yetecek düzeyde kanıtlayıcı belge(ler) ile yapılacak başvuru sonrasında, ilgili faaliyetin Komisyon tarafından geçerli sayılması durumunda, bu alandaki projeler için ayrıca herhangi bir yayın koşulu aranmaz.

6) Doktora/sanatta yeterlik tezleri için üst limit fen ve sağlık bilimleri alanlarında 60.000 TL, diğer alanlarda 30.000 TL; yüksek lisans tezleri için üst limit fen ve sağlık alanlarında 25.000 TL, diğer alanlarda 15.000 TL‘dir.

7) Tez projeleri için sağlanacak mali destekler, lisansüstü eğitim ve öğretim mevzuatında belirlenen normal öğrenim süreleri ile sınırlıdır. Normal öğrenim süresi yüksek lisans düzeyinde 4 yarıyıl, doktora düzeyinde 8 yarıyıldır. Ancak doktora tez projelerinde tez izleme komitesinin onayı ile normal öğrenim süresi bittikten sonra en fazla altı aya kadar harcama yapılabilir. Proje başvuru süreci ile satın alma ve harcama süreçlerinin bu süreler içerisinde tamamlanması gerektiğinden yürütücülerin bu hususu dikkate alarak proje başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Normal öğrenim süresini tamamlamış lisansüstü öğrencileri için tez projesi başvurusu yapılamaz.

8) Şekil ve içerik açısından eksiklik tespit edilen proje başvuruları reddedilir. Daha önce reddedilmiş projeler için yeniden başvuru yapılamaz.

9) Yukarıda belirtilen hususlar dışında Yönetmelik, Yönerge, Uygulama İlkeleri ve ilgili yasal mevzuat hükümleri uygulanır.

(B) BAŞVURU SÜRECİ

1) Tez projeleri başvuruları 01 Şubat 2024 – 01 Kasım 2024 tarihleri arasında yapılabilir.

2) Proje başvuruları sadece bap.aku.edu.tr otomasyon sisteminden yapılacaktır. Proje öneri formunda yer alan proje ekibinin görev tanımları net yapılmalı ve istenen özgeçmiş bilgileri eksiksiz girilmelidir.

3) Tez proje öneri formlarının ilgili birim ve enstitü yönetim kurulu kararları alındıktan sonra BAPK Birimine gönderilmesi gerekir.

4) Proje öneri formu çıktısı, zaman çizelgesi, proforma fatura, teknik şartname ve gerekli hallerde etik kurul onay belgesi gibi diğer belgeler de eklenerek proje yürütücüsü, yardımcı araştırmacı(lar) ve yetkililer tarafından imzalandıktan sonra ilgili enstitüye teslim edilir.

5) Proje önerisi başvuru süreci tamamlanmış ve sözleşme imzalanma aşamasına gelmiş (D11 durumu) projelerde, yürütücüler bap.aku.edu.tr otomasyon sisteminden sözleşme formunun çıktısını alarak imzalamalı ve BAPK Birimine teslim etmelidir. Sözleşme formu 1 ay içinde ıslak imzalı olarak BAPK Birimine teslim edilmediği takdirde proje önerisi reddedilir.

6) Sözleşmenin Komisyon Başkanı tarafından imzalandığı tarih projenin başlama tarihi olarak kabul edilir. Proje başlama tarihinden önce yapılan hiçbir harcama proje bütçesinden karşılanmaz.

 

 

 

27 Eylül 2023, Çarşamba 978 kez görüntülendi