Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi (BKMYBS) kapsamında Üniversitemiz 18.03.2022 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına dâhil edilmiştir. Bu çerçevede ödemelerde gecikmeye sebebiyet verilmemesi için mal ve hizmet alımları esnasında 18.03.2022‘den itibaren Birimimize fatura düzenleyecek e-fatura mükellefi firmaların;

Senaryo Tipi: Kamu seçilecektir.

1.VKN alanına Üniversitemizin mükellefiyete tabi olduğu VKN’si (Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı VKN: 0430332062) ile birlikte 2. ödemeyi yapacak VKN alanına Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi VKN (0430601640) girilerek e-faturanın düzenlenmesi gerekmektedir.

Ünvan alanına ödemeyi yapacak olan Harcama Birimi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi VKN (0430601640) bilgilerinin girilmesi, girilemediği takdirde mutlaka açıklama kısmında yazılması gerekmektedir.

E-fatura mükellefi olmasına rağmen bu tarihten sonra e-fatura düzenlemeyen firmaların faturaları kabul edilmeyecektir.

Üniversitemize fatura düzenleyecek olan firmaların ödemelerinde aksaklık olmaması, e-Faturaların sistem tarafından otomatik olarak ilgili harcama birimlerine yönlendirilebilmesi için ilgili firmaların https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/kilavuzlar/Kamu_e-Fatura_Teknik_Kilavuzu.pdf linkinde yer alan kılavuzdaki güncellemeleri özel entegratörlerine yaptırmaları gerekmektedir.

Birimimize fatura düzenleyecek firmalara önemle duyurulur.

09 Ekim 2023, Pazartesi 285 kez görüntülendi